Afaceri de la zero: Businessul care face bani din zâmbetele oamenilor

Şapte cabine, 200 de accesorii, 50 de fundaluri şi mii de oameni care s-au distrat şi au râs – aşa ar suna bilanţul în cifre al Cabinei Trăsnite, o afacere pe care Elena Dosan a iniţiat-o ca o încununare a celor zece ani de experienţă în organizarea de evenimente.

„Ţinem pasul cu tehnologia, aşadar anul acesta ne-am extins, adăugând în portofoliul Cabina Trăsnită două video booth-uri (platformă video 360), acum având în total şapte photo/video booth-uri, dar nu ne oprim aici. Avem în plan ca în 2023 să ne mărim portofoliul cu minimum cinci cabine – trei photo booth-uri şi două video booth-uri”, dezvăluie Elena. Cabina Trăsnită a participat până acum la 150 de evenimente, iar anul 2022 se va încheia cu 200 de astfel de petreceri, pe baza contractelor încheiate deja. „Îmbinăm creativitatea cu latura tehnică, aducem la un loc tehnologie de ultimă generaţie şi cele mai haioase decoruri şi accesorii, iar cabina foto se transformă într-un punct de atracţie şi distracţie pentru toţi participanţii sau invitaţii la eveniment, indiferent de vârstă.”

Cele şapte cabine foto disponibile în prezent pentru evenimente vin cu peste 200 de accesorii pline de haz, o colecţie variată de peste 50 de fundaluri – în mare parte handmade – şi multă distracţie. „După o experienţă de peste zece ani în marketing şi în managementul evenimentelor, am simţit că este momentul să aleg calea antreprenoriatului, astfel că am dezvoltat un proiect de suflet, în care sunt implicată 100% la fiecare eveniment.”

Investiţia iniţială a fost de 40.000 de euro, buget aferent proiectului StartUp Nation, dar nu s-a oprit aici. Pentru a putea contura un pachet complet, Elena a adăugat în ofertă şi alte servicii – de la DJ şi sonorizare, până la pachete florale sau pachete dedicate evenimentelor private. Pentru a ţine pasul, ea investeşte continuu atât în echipamente, cât şi în recuzită. „Anul 2021 a fost anul în care am început să ne revenim după pandemie, astfel că am avut o cifră de afaceri de aproximativ 100.000 de lei. Ne contractează atât persoane fizice, cât şi companii. Avem clienţi cu care colaborăm încă din 2018. Suntem prezenţi atât la evenimente private, cât şi la cele corporate, festivaluri sau lansări de produse.”

Mai mult, Cabina Trăsnită participă la evenimente în toată ţara, nu doar în Bucureşti. Printre cele mai recente deplasări, de pildă, se numără cea pentru un eveniment în Iaşi. „Preţurile variază în funcţie de numărul de participanti şi de pachetul ales. De exemplu, pentru un eveniment la care participă în jur de 150 de persoane, preţul pachetului de patru ore este 235 de euro.” Din cauza pandemiei, o parte dintre cei care formau echipa Cabina Trăsnită au plecat, iar aceasta nu a fost singura consecinţă a acestor ani tulburi. Acum, businessul numără nouă colaboratori, fiecare cabină foto fiind însoţită de cel puţin un coleg care are grijă ca totul să se desfăşoare cum trebuie.

Elena Dosan, fondatoare Cabina Trăsnită: Avem clienţi cu care colaborăm încă din 2018. Suntem prezenţi atât la evenimente private, cât şi la cele corporate, festivaluri sau lansări de produse.

Pentru un eveniment la care participă în jur de 150 de persoane, preţul pachetului de patru ore este 235 de euro.

Trimite-ne un mesaj

PENTRU O OFERTA PERSONALIZATA SAU PENTRU A AFLA MAI MULTE DETALII, NU EZITATI SA NE CONTACTATI.
CONTACT